Olika typer av fiske

Om du är den som har fiskat under en liten del av ditt liv kommer du säkert att känna till att det finns olika typer av fiske och sätt att fiska på. Egentligen kanske du inte ens behöver vara intresserad av fiske bara för att känna till detta, men när du ska ha lite mera kunskap i detalj om hur det går till att fiska på de olika sätt som finns kan det vara bra att ha kastat några gånger efter fisken i sjön. Det mest vanliga och traditionella sättet att fiska är nog fortfarande med det gamla hederliga metspöet. Här är det olika beten som används och dessa kan variera från mask och småfisk till larver och brödsmulor.

Om du är den som inte bara vill sitta och kika på ett flöte som guppar på vågorna tills fisken nappar, är du förmodligen den som vill vara lite mera aktiv. I detta fall kan du välja att fiska med kastspö och drag. Här finns det då mycket att välja på beroende på var du ska fiska. De flesta som kastar från bryggan, bron eller klippan kommer att använda sig av en haspelrulle, vilket då blir det vanligaste. Andra väljer djuphavsfiske från båt, och då kommer det att vara helt andra krav på utrustning och drag.

När du sedan är defly-fishing for troutn som verkligen vill vara den som fiskar på det finaste och mest sportiga sättet, kommer du att vara den som utövar flugfiske efter laxöring i en av de många floder som finns i Sverige. Detta anses av många vara den mest avancerade och konstnärliga delen av fiske och uppskattas därför av många då det har en högre rang inom fiske. Nu är det naturligtvis så att du heller inte behöver vara i Sverige för att fiska, utan här väljer du själv var du vill utöva det som intresserar dig mest.