Vad behöver du för att fiska?

Beroende på vilken typ av fiske du ska utföra och var du ska fiska, så kommer du att vara beroende av att välja rätt utrustning. För en del människor som verkligen går in för sitt fiske är detta valet mycket viktigt. För andra som bara har detta som ett litet avkopplande tidsfördriv, kommer valet av utrustning för fisket inte att vara lika viktigt. Hur som helst är valet av utrustning för fiske viktigt om du är den som verkligen vill ha napp på de platser du väljer att fiska på. Det första som gäller är då att välja det fiskespö du ska använda för ditt fiske.

Är du den som ska spinning rodmeta kommer du att kunna välja i stort sett vilket spö som helst, då dessa enkelt kan förses med rev, krok, sänke och flöte. Efter det att du skaffat ditt spö är det bara att leta mask eller annat bete för att kila iväg på fisketuren. När du är den som ska fiska med kastspö kommer du att behöva välja kastspö, rulle, rev, drag samt allt det som kopplar dessa samman till ett komplett fiske-set. Här brukar det också vara så att du vill ha olika drag för olika vatten. Valet brukar bestå av drag för ljus och mörka vatten.

För flugfiskare är valen många. Naturligtvis kommer det att vara fiskespö och alla annan utrustning som är viktig här också, men det viktigaste för en flugfiskare är att de har den rätta flugan för sitt fiske. I dessa fall finns det många tillverkare och butiker som säljer dessa, men den riktiga flugfiskaren gör sina flugor på egen hand. Detta är något som alla flugfiskare anser vara det absolut bästa valet, då de i detta fall anser sig ha kunskaperna att veta vilka typer av flugor, vilka färger och storlekar som passar bäst i olika vatten.